Wanneer uw medewerkers gebruik maken van auto’s waarvan de brandstof door u vergoed wordt kunnen de kosten hoog oplopen. Daarom is het belangrijk dat u inzicht heeft in het brandstofverbruik en de uitgaven hiervan. Zo houdt u de kosten binnen de perken. Om dit simpel te houden is een tankpas een goede oplossing. Hiermee krijgt u namelijk goed inzicht in het verbruik van brandstof. Daarnaast krijgt u overzicht over het tankgedrag van uw medewerkers. Of u nu een grote onderneming heeft of een een klein bedrijfje bezit, tankpassen zijn beschikbaar voor elk soort onderneming. In veel gevallen zijn tankpassen zelfs ‘op maat’ te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met unieke uitdagingen en behoeften van uw bedrijf. Overweegt u gebruik te gaan maken van tankpassen? Hieronder vindt u enkele zaken waar u rekening mee kunt houden bij uw keuze.

Controle over tankgedrag
Het grote voordeel van tankpassen over gewone betaalpassen is dat u met een tankpas het gedrag van uw medewerkers kunt controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de uitgaven die medewerkers doen, u krijgt hier inzicht in en kunt de uitgaven ook beperken met behulp van de tankpas. Zo zorgt u ervoor dat er niet onnodig duur wordt getankt. Ook worden onnodige uitgaven hiermee verminderd. De meeste tankpassen hebben ook rapportage functies. Dit is aan te raden omdat u zo alle brandstofuitgaven kunt beheren.

Geografische inzet van het wagenpark
Is uw wagenpark vooral binnen uw eigen land actief of zet u uw medewerkers ook internationaal in? Sommige tankpassen hebben landelijke beperkingen of zelfs specifieke tankstation beperkingen. Dit scheelt vaak in de kosten, maar kan duur uitvallen als uw medewerkers veel internationaal moeten tanken. Hou hier dus rekening mee bij de aanschaf van een tankpas. Laat u goed informeren over welke tankstations de tankpas accepteren en in welke landen de pas geldig is.

Haal meer uit uw tankpas
Sommige aanbieders van tankpassen hebben ervoor gezorgd dat u ook onderhoudskosten kunt betalen met de tankpas. Zo heeft u ook duidelijk inzicht in het onderhoud van uw wagenpark en de kosten die hierbij komen kijken. Aanrader dus!

Brandstofkosten
Soms is de prijs die aangegeven staat op de pomp niet geheel gelijk aan het bedrag dat afgerekend dient te worden met de tankpas. Let dus extra goed op vergoedingen, rentevoeten en vereisten. Verstandig is om vooraf te berekenen of u met een tankpas goedkoper of duurder uit bent. Stijgen of dalen de kosten die u in de toekomst uitgeeft met een tankpas ten opzichte van de huidige brandstofkosten.