Kostenbesparing met behulp van een tankpas
Waar sommige bedrijven zich vast blijven houden aan de vertrouwde wijze van brandstof afrekenen, zijn de meeste bedrijven al verstandig overgestapt naar een tankpas. Wagenparkbeheerders doen er goed aan een tankpas aan te schaffen omdat dit kan helpen bij het besparen van zowel tijd als kosten.

Merkengebonden tankpassen en de voordelen
Tankpassen die aan een merk verbonden zijn vaak erg voordelig. Deze tankpassen bieden namelijk korting over de brandstofprijzen bij, exclusief bij dat merk. Dit brengt echter wel met zich mee dat de bestuurder altijd bij dit merk tankstation moet tanken.

Universele tankpassen en de voordelen
Hoewel tankpassen die universeel zijn geen extra korting bieden zijn ze wel bij elk merk te gebruiken. Dit is dus makkelijk in gebruik voor de bestuurder. Daarnaast kan de bestuurder dan gewoon op zoek gaan naar het meest voordelige tankstation waardoor er toch nog voordeel wordt behaald.

Administratiekosten
Een tankpas biedt enorm veel informatie. Zo laat het zien wie waar tankt en wat de exacte kosten zijn per gebruiker of auto. In veel gevallen hebben wagenparkbeheerders daardoor geen accountant meer nodig. Tankpassen bieden verder specifieke informatie over kilometerstand, datum en tijd van transacties, locatie van de transactie, de kosten en de gegevens van de bestuurder. Hierdoor wordt belastingopgave makkelijk. Deze hoeft u vaak niet meer uit te besteden, wat ook weer scheelt in de kosten!

Een einde aan teveel betalen
Uiteraard wilt u vertrouwen op uw medewerkers. Echter, te vaak komt het nog voor dat medewerkers per ongelijk of expres te veel declareren. Daarnaast is het verlies van gegevens ook een veel voorkomend probleem. Deze problemen doen zich niet voor bij het gebruik van een tankpas. Daarnaast kunt u gemakkelijk belasting terugvragen.

Korting
Een ander groot voordeel is dat tankpassen kortingen bieden. Dit kan flink oplopen, tot wel 5 cent per liter!