Wanneer u uw medewerkers voor de zaak laat rijden zijn er meerdere betaalmogelijkheden voor brandstof. Een van de meest populaire en beste opties is de tankpas. Deze tankpas biedt meerdere voordelen, bijvoorbeeld kostenbesparing.

Gecontroleerd en goedkoop tanken
Natuurlijk heeft u het liefst dat medewerkers niet te duur tanken. Hoe oefen je hier invloed op uit? Dit kan met de tankpas! Als leidinggevende kunt u beslissen welk bedrag werknemers met een tankpas kunnen besteden aan brandstof. Door een limiet in te stellen kunnen werknemers maar tot een bepaald bedrag aan brandstof aanschaffen. Dit stimuleert goedkoop tanken. Wanneer zij toch duur willen tanken kan dit op eigen rekening komen. Zo voorkomt u onverwachtse tankkosten en zijn de afspraken voor beide partijen duidelijk.

Een ander groot voordeel is dat tanken vaak ook daadwerkelijk goedkoper is met een tankpas. Er zijn veel tankstations die speciale deals hebben voor het tanken met een tankpas. Daarnaast zijn er tankpassen die gelinkt zijn aan een beperkt aantal tankstations, zo voorkomt u nog eens dat werknemers moeten gaan zoeken naar een goedkoop tankstation. Ze weten van te voren waar ze wel en niet terecht kunnen.

Btw-terugvordering
Een ander groot voordeel van de tankpas is dat het maximale bedrag aan btw teruggevraagd kan worden. Dit is anders wanneer u de tankkosten van uw medewerkers zelf terugbetaald. Dit komt omdat de wet zegt dat btw alleen teruggevraagd kan worden wanneer beide partijen van de transactie zijn ingeschreven voor btw-terugvordering. Individuen komen hier niet voor in aanmerking. Echter, met de tankpas is dit wel mogelijk! Zij tanken dan namelijk op naam van uw bedrijf. Wanneer uw bedrijf staat ingeschreven voor btw-terugvordering kunt u het btw bedrag gewoon terugkrijgen.

Inzicht in tankgedrag
Met bonnetjes is het niet altijd even duidelijk welke werknemer waar en voor hoeveel heeft getankt. Voor veel bedrijfsleiders is dit wel relevante informatie! Met tankpassen heeft u goed inzicht in de aankoopgegevens van brandstof. Zo bent u op de hoogte van waar uw medewerkers tanken, of dit daadwerkelijk goedkope tankstations zijn en wat de exacte uitgaven zijn.